google.com, pub-7022072801269745, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Zielona kuchnia Magdy.

NAJPOPULARNIEJSZE

Bądź zawsze na bieżąco z nowymi wpisami, akcjami i promocjami.

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój e-mail:
Zapisz się
Zapisz się
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!
03/04/2023

Budyń jaglany. Zero cukru.

Budyń jaglany. Zero CUKRU.

Wiesz że właśnie dzisiaj obchodzimy światowy dzień budyniu. Trzeba to jakoś uczcić. I w związku z tym pokarzę Ci jak ja zrobiłam swój pyszny budyń z kaszy jaglanej. Powiem Ci że świetnie się sprawdza jako kolacja, śniadanie, przekąska po treningu (oczywiście można go śmiało zabrać ze sobą wszędzie). Oraz elegancki deser na specjalne okazje.

Do wykonania mojego budyniu użyłam :

- kaszę jaglaną – pół szklanki

- 1 jabłko 🍏

- 1 marchewkę 🥕

- skyr naturalny

- gotowy mus jabłko, gruszka, banan

- parę daktyli

- oraz mlek0

- cytryna

- szczypta cynamonu

 

Marchewkę ścieram na tarce, daktyle kroję drobniej. I gotuję kaszę jaglaną w mleku, aż się rozgotuje, razem z marchewką i daktylami. Dlatego nie podałam ile mleka zużyłam bo parę razy dolewałam do kaszy.

Jabłko obieram i podsmażam na patelni z cytryną, oraz cynamonem.

Ugotowaną kaszę blenduję na gładką masę i przekładam do pojemniczków, słoiczków, lub kieliszków jak kto woli. Tworzę własną kompozycję deseru. Można udekorować świeżymi owocami, dżemem, lub czekoladą. U mnie wygląda tak jak na zdjęciu.

Pozdrawiam M.

GŁÓWNA

O PORANKU

LUNCH

WIECZOROWĄ PORĄ

KONTAKT

O MNIE