google.com, pub-7022072801269745, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Postaw mi kawę na buycoffee.to
31 maja 2023

Sałatka z pieczonych szparagów, sałaty rzymskiej, rzodkiewki, orzechów laskowych i parmezanu.

Sałatkę robi się bardzo szybko. Mi to zajęło 10, maksymalnie 12 minut. A Ty skusisz się na taką? 

To działamy.

Najpierw umyłam, osuszyłam, pokropiłam oliwą zielone szparagi (oczywiście bez twardych końcówek, ich się pozbyłam) wrzuciłam do rozgrzanego piekarnika do 180° na max 8 minut. W tym czasie wstawiłam patelnię na palnik, gdy się rozgrzała, posypałam garść orzechów laskowych do prażenia.

Następnie ułożyłam parę umytych liści sałaty rzymskiej na talerzu, cukinię potraktowałam obieraczką do warzyw i zrobiłam z niej tagliatelle cukiniowe, które wylądowało na sałacie. Następna poszła rzodkiewka pokrojona w talarki.

W tym czasie orzechy już się uprażyły i wylądowały na mojej sałatce. Szparagi się upiekły, wyciągnęłam je na chwilę i dołożyłam do mojej kompozycji smaków.

Na górę poleciał starty parmezan.

A w międzyczasie wymieszałam oliwę z cytryną solą, pieprzem i odrobinką suchego maku. I już.... można się zajadać. 

Pozdrawiam M.

 

Znajdziesz mnie również na

 

Mam nadzieję, że ten wpis Ci się spodobał.

Jeśli tak, to może docenisz moją pracę, stawiając mi wirtualną kawę?
Dzięki kawom od moich Czytelników mogę utrzymać blog, kupując bardziej wydajny hosting, i tworzyć wartościowe przepisy.
Dzięki temu mogę rozwijać blog i tworzyć wartościowe wpisy również dla Ciebie.
Kliknij tutaj lub poniżej w zielony przycisk i postaw mi kawę!
Dziękuję za Twoje wsparcie!  

 

Zielona kuchnia Magdy.

GŁÓWNA

O PORANKU

LUNCH

WIECZOROWĄ PORĄ

KONTAKT

O MNIE