google.com, pub-7022072801269745, DIRECT, f08c47fec0942fa0
19 maja 2023

Schabowy z boczniaka.

 

Schabowy z boczniaka, bardzo proste i dość szybkie danie do zrobienia.

Wystarczy boczniaka delikatnie umyć, poobcinać ogonki, i pomoczyć ok 1 godziny w mleku z solą. Innym moim sposobem na ogonki jest tłuczek. Delikatnie je obijam do zmiękczenia. 😊 Mleko spowoduje że nasz schabowy będzie bardziej soczysty.

Następnie postępujemy jak z mięsnym schabowym. Czyli mąką, jajka roztrzepane i bułka tarta, lub panko.

Smażymy i się zajadamy 😁😊

Ja podałam go z jogurtem szczypiorkowym.

Ale również świetny jest z ziemniaczkami i mizerią.

Pozdrawiam M.

Znajdziesz mnie również na

 

Zielona kuchnia Magdy.

GŁÓWNA

O PORANKU

LUNCH

WIECZOROWĄ PORĄ

KONTAKT

O MNIE