google.com, pub-7022072801269745, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Zielona kuchnia Magdy.

NAJPOPULARNIEJSZE

Bądź zawsze na bieżąco z nowymi wpisami, akcjami i promocjami.

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój e-mail:
Zapisz się
Zapisz się
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!
04/05/2023

Tarta ze szparagami, pomidorkami i fetą.

 

Dzisiaj postanowiłam zrobić tarte. Będą szparagi, pomidorki i feta.

 

 

Przepis na kruche ciasto znajdziecie tutaj TAK, WŁAŚNIE TUTAJ. To z niego skorzystałam.

 

Potrzebujemy :

pęczek szparagów

250 g sera typu feta

2 jajka

1/2 szklanki śmietanki 30%

1/2 szklanki mleka

1 łyżka mąk

pomidorki koktajlowych

Ok. To działamy. Robimy kruche ciasto i pieczemy spód.

Szparagi myjemy, odłamujemy końce i kroimy na 3 części.

W oddzielnej misce rozmieszać rózgą jajka z dodatkiem śmietanki, mleka, mąki, soli i pieprzu.

Gdy mamy już podpieczony spód, wykładamy szparagi, pokrojony w kostkę ser typu feta . Zalewamy masą jajeczną, wciskamy połówki pomidorków i wstawiamy do piekarnika.

Pieczemy przez ok. 30 minut na złoty kolor w 180° C.

Pozdrawiam M.

 

Zapraszam was na grupę Łyżka w zupie. Kuchnia bez ograniczeń.

Tutaj możecie pochwalić się waszymi daniami. Zainspirować innych do kulinarnej przygody. Jeśli jednak sami nie gotujecie, a tylko obserwujecie 😊to możecie polecić grupę swym przyjaciołom 😁

Zapraszam również do polubienia mojego Instagrama.

 

GŁÓWNA

O PORANKU

LUNCH

WIECZOROWĄ PORĄ

KONTAKT

O MNIE