google.com, pub-7022072801269745, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Zielona kuchnia Magdy.

NAJPOPULARNIEJSZE

Bądź zawsze na bieżąco z nowymi wpisami, akcjami i promocjami.

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój e-mail:
Zapisz się
Zapisz się
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!
04/04/2023

Wegańska biała kiełbasa.

Wegańska biała kiełbasa.

Za chwilę usiądziemy przy świątecznym żurku, a on bez białej kiełbasy jest taki niekompletny. Nie pozostaje nam nic innego jak zrobić ja samemu. No to działamy.

Potrzebujemy:

-1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej ugotowanej w 1 i 1/2 szklanki osolonej wody

-3 1/2 szklanki ugotowanej( lub z puszki)białej fasoli-

3/4 szklanki kaszy manny, i jeszcze trochę do turlania kiełbasek:)

-2 łyżki majeranku

-3 łyżki sosu sojowego

-2 liście laurowe + 5 kuleczek ziela angielskiego

-2 ząbki czosnku

-pieprz i sól do smaku

Fasolę blendujemy, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, sos sojowy i czosnek, blendujemy do uzyskania bardzo gładkiej masy. Przyprawiamy, dodajemy 3/4 szklanki kaszy manny, wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Z masy formujemy kiełbaski, obtaczamy je w pozostałych kilku łyżkach kaszy manny. Wrzucamy do wrzącej osolonej wody (lub wege bulionu) i gotujemy przez 2- 5 minut od wypłynięcia.

DELIKATNIE wyciągamy z wody, studzimy.

Pozdrawiam M.

#wielkanoc

 

GŁÓWNA

O PORANKU

LUNCH

WIECZOROWĄ PORĄ

KONTAKT

O MNIE