google.com, pub-7022072801269745, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Zielona kuchnia Magdy.

NAJPOPULARNIEJSZE

Bądź zawsze na bieżąco z nowymi wpisami, akcjami i promocjami.

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój e-mail:
Zapisz się
Zapisz się
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!
03/04/2023

Wegańskie bułeczki bao, prosto z patelni.

Wegańskie bułeczki bao z patelni.

Smażone bułeczki...ktoś coś? Macie ochotę na bułeczki z chrupiącą cukinia i marchewką w środku.

Potrzebujemy:

1 duża cukinia, pokrojona w ala spaghetti, zasypana solą

2 duże marchewki, starte na tarce o dużych oczkach

1 czerwona cebula ,pokrojona w piórka

1 małą część pora, pokrojona w słupki

2 ząbki czosnku przeciśnięte  przez praskę.

Cebulę, pora ,czosnek smażymy na małej ilości oleju, trochę solimy. Dodajemy łyżkę octu ryżowego, łyżkę wody i łyżeczkę cukru. Dusimy aż płyn odparuje. Dodajemy parę kropel sosu sojowego. Dorzucam odciśniętą cukinię, troszkę chili i imbiru. Skrapiam całość olejem sezamowym. Dokładnie mieszamy i przerzucamy na sito. Żeby płyn nam odciekał. Teraz przygotujemy bułeczki bao.Potrzebujemy:1i 3/4 szkl mąki3 łyżeczki cukru1 łyżeczka suchych drożdży szczypta soli2/3 szklanki wody lub mleka roślinnego (ciepłe) ja użyłam mleka roślinnego3 łyżeczki oleju. Do miski wsypuję mąkę, cukier, drożdże. Mieszam. Dolewam ciepłe mleko roślinne z olejem. Mieszam i ugniatam ciasto, jeśli jest za rzadkie dodaje mąkę. Zakrywam ciasto i czekamy 30 minut. Po  tym czasie dziele ciasto na 10 równych porcji. I Każdą faszerujemy naszymi warzywami. Spłaszczamy. Smażymy na patelni z dwóch stron. Podlewamy 1/2 szklanką wody i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu do odparowania wody. Ja podałam z gęstym sosem teriyaki i sezamem.

Krok po kroku znajdziecie na moim insta. Mam nadzieję że wam się podobają moje wpisy.

Pozdrawiam M.

 

GŁÓWNA

O PORANKU

LUNCH

WIECZOROWĄ PORĄ

KONTAKT

O MNIE