google.com, pub-7022072801269745, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Zielona kuchnia Magdy.

NAJPOPULARNIEJSZE

Bądź zawsze na bieżąco z nowymi wpisami, akcjami i promocjami.

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój e-mail:
Zapisz się
Zapisz się
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!
03/04/2023

Wegańskie burito.

Burrito na śniadanie?

A dlaczego nie? Tortilla wypełniona tofucznicą, fasolą, awokado i marynowaną jednodniową cebulką czerwoną. Pyszka. Można grillować ją na patelni i zajadać z majonezem wegańskim, wymieszanym z srirachą. Jeżeli oczywiście lubisz ostrzejsze sosy.

Świetna opcja do pudełka na wynos. W pracy na drugie wysokobiałkowe śniadanie idealnie pasuje.

Zaczniemy od ułożenia tofucznicy na tortilli, obok dajemy fasolę, na górę plastry avocado, oraz czerwoną marynowaną cebulkę. Zwijamy placek ciasno w rulon. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Można jeść od razu lub spakować sobie do boxa.

Jak zrobić marynowaną cebulkę?

Do wykonania jej potrzebujemy :

- czerwoną cebulę

-sól

- sok z limonki

- cukier

 

Siekamy cebulę w piórka, i mieszamy ją z solą, cukrem, i sokiem z limonki. Mieszamy dokładnie i pod przykryciem przechowujemy w lodówce. Minimum po dobie jest odpowiednia do spożycia.

Podoba Ci się przepis zostaw zapisz na później, udostępnij znajomym, oraz daj znać co myślisz?

Pozdrawiam M.

 

GŁÓWNA

O PORANKU

LUNCH

WIECZOROWĄ PORĄ

KONTAKT

O MNIE